בשר טרי ומיושן


נשמח לעמוד לשירותכם!
מלאו פרטיכם בטופס הבא:

עבור מי שלא בקי בבשר, הצירוף – 'בשר טרי ומיושן' נשמע כמו אוקסימורון. תחליטו? טרי או מיושן? טוב, אנחנו לא רוצים שזה יישמע מתחכם אבל התשובה היא גם וגם. נסביר, כמעט כל נתח לצלייה או טיגון יקבל טעמים עמוקים יותר בעקבות תהליך יישון מבוקר. יש שיטות שונות וגישות שונות ולא ניכנס בסקירה הקצרה הזו לאספקטים הטכניים. אבל בגדול זה בדיוק המקום בו מרגישים את הטאצ' האישי של קצב טוב.

אוקיי, אבל מה בעניין הטרי? הרי, אם זה מיושן זה לא טרי. לא מדויק, ככל שתהליך היישון מתחיל מוקדם יותר אצל הקצב, הפוטנציאל של הנתח עולה והיכולת שלו לספוח טעמים עשירים גדל. 
 

במציאות הישראלית, בה רוב צריכת הבשר מתבססת על בשר מיובא, יש לעניין הזה משמעות דרמטית. הבשר המיובא לישראל הוא בסך הכול בשר איכותי. אבל עד שהוא מגיע לקצביית-הבוטיק ליישון הוא כבר עבר הקפאה. במבחן התוצאה הבשר המקומי שמגיע לקצב במצב טרי מניב נתחים יותר מוצלחים. זה עד כדי כך פשוט. מאחר שחומר הגלם העיקרי של הקצבים בישראל הוא בעיקר בשר מיובא, קשה מאוד לצרכן הפרטי להשיג בשר טרי ומיושן אמיתי.

לאכול במסעדה ולקנא 
אפשר להרגיש את הפער הזה בעיקר במסעדות הבשר הטובות. חלק מסוד ההצלחה של הרבה ממסעדות הבשר המובילות בישראל, קשור לעובדה שהם מקבלים אספקה של בשר טרי הישר מהמגדלים. זה מאפשר להם להגיע לתוצאות טובות יותר ביישון הבשר ולכן, במרבית המקרים סטייק במסעדה טובה יהיה איכותי יותר מסטייק תוצרת בית. 

הבשורות הטובות הן שלאחרונה חלק מהמגדלים עצמם החלו בשיווק ישיר של תוצרת לציבור ויש בהם שגם מקפידים על תהליך יישון מדויק שמותאם לכל נתח. 
 
   

מי שמוביל את המהפכה הזו הוא החקלאי דובל'ה וייס מכפר יהושע. דובל'ה הוא אחד ממגדלי הבקר לבשר המנוסים בישראל. העדר שלו בעמק יזרעאל מספק כבר שנים בשר מעולה לסיטונאים מובילים.  לאחרונה הוא הקים מותג בשם דובל'ה ומשווק בעצמו את התוצרת – אחרי יישון מוקפד. עד מהרה הפך הבשר היזרעאלי של דובל'ה לשם דבר בקרב חובבי הקולינריה בצפון. באופן טבעי התוצרת שנמכרת תחת המותג דובל'ה מגיעה מהעדר של דובל'ה בעמק יזרעאל.

היום הוא מספק את הבשר על ידי ביצוע הזמנות מרוכזות לכל הארץ ובאמצעות ליין חדש של מוצרים של בשר מיושן מעולה שעבר הקפאה בשוק פריז.
 
 


דובל'ה - חנות בוטיק לבשר איכותי 

מכירת בשר ברמה הגבוהה ביותר

ישירות ללקוח 

072-33-80-493