נתחי בשר בוטיק


נשמח לעמוד לשירותכם!
מלאו פרטיכם בטופס הבא:
בשנים האחרונות הקולינריה הקרניבורית בישראל עלתה כיתה. פתאום ישראלים מגלים עניין בנתחי בשר בוטיק ולא קוראים לכל נתח חסר צורה – סטייק.

התרבות הקולינרית הזו הולידה שוק של קצביות איכותיות שמתבססות על גידול מקומי ומציעות נתחים יפים ומטופלים בסטנדרט שלא הכרנו קודם. ביקשנו ממגדל הבקר והמומחה לנתחי בשר בוטיק, דובל'ה וייס מכפר יהושע שיעשה לנו סדר ויסביר לנו על סוגי הנתחים השונים.

1. אנטרקוט
כנראה הנתח הפופולרי מכולם. תמצאו אותו גם במסעדות יוקרה וגם בברביקיו בדמות 'נתחים לעל האש'. האנטרקוט מגיע מהצלעות הקדמיות של הפרה. הוא נתח שמן שהקרדיולוג בטח לא ימליץ עליו, אבל אותו שומן מובנה הוא גם זה שמעניק לו את הטעם והעסיסיות המיוחדת. חשוב לציין שיש הבדלים משמעותיים בסוגי האנטרקוט השונים. אנטרקוט מוצלח הוא נתח מגידול מקומי שעבר יישון אצל קצב מקצועי. 
 
2. פילה
נתח משובח שמגיע מהחלק הפנימי מתחת לצלעות. הפילה אינו עשיר בשומן, אבל מאחר שהוא מגיע משריר שלא מתאמץ הרבה הוא רך מאוד ויש לו מרקם עשיר שנימוח בפה.
 
3. סינטה
משלים את השלישיה הפותחת והפופולרית של הנתחים האיכותיים לצלייה (סטייק או רוסטביף). הסינטה מגיע מהמותן. על פי רוב מדובר בנתח אחיד ויפה שמצופה בשכבת שומן דקה שמעניקה לו את הטעם הייחודי. 
 
4. צוואר
המלך של הבישול הארוך. נתח ארומטי ושומני שנותן טעם עשיר לנזידי בשר וכאשר טוחנים אותו הוא בסיס נפלא לקציצות.
 

5. שייטל
נתח עסיסי שמגיע מחלקה האחורי של הפרה, בעקרון מתאים יותר לבישול ארוך מאשר לצלייה, אבל בטיפול נכון יכול להיות לשמש בסיס נהדר לשפודים.
 
6. שפונדרה
הבשר שבין חוליות הקשתית, מומלץ להשאיר על העצם. בשר שמן ומתקתק שנפלא לבישול איטי ותבשילי קדירה ובאותה נשימה משמש גם בצלייה איטית בסגנון דרום אמריקאי הידוע יותר כאסאדו. 
 
7. צ'אק
נתח מאזור הירך בצורת משולש. עובד מצוין גם בבישול איטי אבל מתאים גם לסטייקים ולטיגון בשיטת 'הבשר המוקפץ'. נחשב לאחד מנתחי בשר בוטיק הפחות מוכרים ורק בשנים האחרונות בשלנים זיהו את הפוטנציאל שלו.
 
8. ויסבראטן
נתח אחורי בצבע ורוד בהיר וארומטי שחלקו העליון עטוף בשכבת שומן. מתאים מאוד לבישול איטי תבשילי קדירה וקציצות. 
 
9. אוסובוקו
השריר האחורי של הירך שפעמים רבות נמכר עם העצם ומהווה בסיס למאכל המפורסם בבישול איטי שנקרא על שמו.
 
במשק של דובל'ה בכפר יהושע תוכלו לפגוש את נתחי בשר בוטיק אלה ונתחים יפים אחרים אחרי שעברו יישון והכנה לצלייה. המעוניינים יוכלו ליהנות גם מנתחים מובחרים שעברו טיפול מיוחד להעמקת טעמים בתנור עישון. הבקר בקצביות של דובל'ה מתבסס על תוצרת מקומית מהעדר המטופח של דובל'ה וייס שגדל בעמק יזרעאל.
 
 


דובל'ה - חנות בוטיק לבשר איכותי 

מכירת בשר ברמה הגבוהה ביותר

ישירות ללקוח 

072-33-80-493