פילה ישראלי


נשמח לעמוד לשירותכם!
מלאו פרטיכם בטופס הבא:
נתח הפילה נחשב לנתח היוקרתי (והיקר) מכולם. מדובר בנתח שמקומו בחלק הפנימי שמתחת לצלעות. מאחר ומדובר בשריר 'עצל' מדובר בנתח שהוא גם מאוד רך וגם נקי משומן (מסוג הנתחים שגם רופא קרדיולוג יסתכל עליו בסלחנות). תכונות אלו הופכות אותו לנתח מאוד ורסטילי שמתאים גם לסטייקים איכותיים, לרוסטביף, למנות מסורתיות של המטבח הצרפתי כמו 'פילה שאטו' ואפילו להגשה נא כסטייק טרטר או כמעדן קרפצ'יו.

פילה ישראלי או פילה מיובא?   
בקרב חובבי בשר יש ויכוח עתיק. מה עדיף? בשר מיובא או בשר מגידול מקומי. חסידי היבוא מציינים את העובדה שבישראל אין מסורת של גידול בקר ושמרבית הבשר המיובא מגיע ממעצמת בשר כמו ארגנטינה שמקיימת מסורת גידול בשר בת מאות שנים. 
 

חסידי הגידול המקומי מציינים בצדק כי בשנים האחרונות השתפרה מאוד איכות העדרים בגידול מקומי ושהם לא נופלים מעדרי בשר איכותיים בחו"ל. אבל הטיעון המנצח שלהם לא קשור בכלל לאיכות העדר, אלא לעובדה הפשוטה שבשר בגידול מקומי לא צריך לעבור הקפאה בדרך לאטליז והיכולת של הקצב לעבוד וליישן אותו עולה באופן משמעותי. כרגע המטוטלת בקרב המומחים נוטה בבירור לטובת העדפה של בשר מגידול מקומי. 

כך התשובה הפשוטה לשאלה מלמעלה היא שפילה ישראלי עדיף על פילה מיובא. 

למה קשה להשיג בשר מגידול מקומי
למרות ההסכמה הזו כנראה שבזמן הקרוב מרבית הצרכנים בישראל ייאלצו להסתפק בעיקר בפילה מיובא, או לגשת למסעדה שמתמחה בבשר. הסיבה לזה נובעת מכך שמצאי הבשר האיכותי בגידול מקומי הוא מצומצם מאוד. בישראל יש מעט שטחי מרעה ומעט מגדלים מומחים. באופן טבעי, על הבשר האיכותי הזה יש הרבה קופצים, לכן אין פלא שרובו מגיע למסעדות הבשר היוקרתיות וכמעט שאינו מגיע לקצביות שמספקות בשר למגזר הכללי. 

אכלתם סטייק פילה מצוין במסעדה? כנראה שמדובר בפילה ישראלי. בבית תיאלצו להסתפק בפילה מיובא. ומה יעשו אניני הגורמה שלא מוכנים להתפשר על הסטייק שלהם. ובכן, גם עבורם יש לנו בשורות טובות.

מהמגדל למטבח
בשנים האחרונות בעקבות לחץ מהשטח נפתחו כמה קצביות שמתמחות באספקת בשר מגידול מקומי. את הטרנד הזה מוביל דובל'ה וייס חקלאי מכפר יהושע שהתמחה בגידול בקר לבשר ומחזיק עדר בקר איכותי בשדות עמק יזרעאל. במשך שנים ארוכות סיפק דובל'ה וייס בשר איכותי למסעדות העלית של ישראל. אבל גם דובל'ה זיהה את הצורך שעלה מהשטח ופתח קצביית בוטיק בקיבוץ גן שמואל שבפעם הראשונה מאפשרת לציבור הרחב לרכוש בשר מעולה בגידול מקומי היישר מהמגדל וזה כולל גם פילה ישראלי מקורי.

השטח הגיב בהתלהבות וקצביית דובל'ה בגן שמואל תפסה מקום של כבוד בפנקסיהם של בשלני הצפון. בעקבות ההצלחה פתח דובל'ה סניף נוסף גם בקיבוץ שפיים ואת התוצרת המעולה שלו משווקת גם קצביה במשמר השרון שמתמחה בנתחי בוטיק.
 
 


דובל'ה - חנות בוטיק לבשר איכותי 

מכירת בשר ברמה הגבוהה ביותר

ישירות ללקוח 

072-33-80-493