הנתחים:
2 מארזי אוסבוקו של דובל׳ה
(800 גרם)
1 מארז גולש של דובל׳ה
(500 גרם)
1 מארז צלי בקר של דובל׳ה
(500 גרם)
המצרכים:
4 בצלים גדולים
8 גזרים
7 תפוחי אדמה
5 בטטות
2 ראשי שום
שמן זית
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
כמון
בהרט
צנצנת גדולה של סילאן
אפשר להוסיף:
בירה/ יין/ קולה
אופן ההכנה:
01
מניחים את הפוייקה על האש ושופכים פנימה שמן זית בנדיבות.
חותכים את הבצלים לארבע וזורקים פנימה, עד הזהבה.
מכניסים את כל הנתחים פנימה וסוגרים אותם עד קבלת צבע יפה.
חותכים את כל יתר הירקות לחתיכות גדולות, מניחים בפויקה ומערבבים.
מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים, שופכים פנימה צנצנת סילן ומערבבים.
מוסיפים מים עד שהנוזל עובר מעל הירקות והבשר.
(ניתן לשדרג עם קולה / יין / בירה).
02
מבשלים את התבשיל חצי שעה ומערבבים.
בודקים ומתקנים טעמים, אם צריך אפשר להוסיף עוד מכל תבלין.
נותנים לצלי להתבשל עוד חצי שעה ברתיחה ומערבבים שוב.
בודקים אם צריך להוסיף נוזל.
מבשלים לפחות 3 שעות על האש, כשמדי פעם בודקים שיש מספיק נוזל.
03
ניתן להכניס שקית קוקיז עם אורז לעשות בה חורים שתקבל את כל הטעמים
חצי שעה לפני שמורידים מהאש.