נתחי הבשר של דובל'ה מגיעים באיכות ובמראה המתאים למסעדות יוקרה.
המוצר נארז במארזים חכמים, בגדלים שנבחרו במיוחד לצרכיכם!
תהליך השומר על עסיסיותו המקורית של הבשר, מרקמו הטבעי ועושר הטעמים שלו
נתחי פרימיום של בשר לא מעובד בחיתוך ובקיצוב המותאמים למטרת הנתח
כל מוצרי הבשר מבוססים על נתחי פרימיום של בשר לא מעובד, שאינו מכיל חומרים משמרים, חומרי טעם וריח, מים או תוספים אחרים
אנחנו במשק דובל׳ה מגדלים בקר יזרעאלי איכותי בתנאי הגידול האופטימאליים ובמשק המתקדם מסוגו בישראל
ראשי | בלוג בשרי | פילה ישראלי

פילה ישראלי

נתח הפילה נחשב לנתח היוקרתי (והיקר) מכולם. מאחר והמדובר בשריר 'עצל' שמקורו בחלק הפנימי שמתחת לצלעות, זהו נתח רך ונקי משומן (מסוג הנתחים שגם רופא קרדיולוג יסתכל עליו בסלחנות). תכונות אלו הופכות אותו לנתח מאד ורסטילי המתאים להכנת סטייקים איכותיים, רוסטביף, מנות מסורתיות של המטבח הצרפתי כמו 'פילה שאטו', ואפילו – להגשה נא כסטייק טרטר או כמעדן קרפצ'יו.

פילה ישראלי או פילה מיובא?

בקרב חובבי בשר האמיתיים מתקיים ויכוח עתיק יומין. מה עדיף? בשר מיובא או בשר מגידול מקומי. חסידי היבוא מציינים את העובדה כי בישראל אין מסורת של גידול בקר וכי מרבית הבשר המיובא מגיע ממעצמות בשר, כמו ארגנטינה אשר מקיימת מסורת גידול בשר בת מאות שנים.

חסידי הגידול המקומי מציינים (ובצדק!), כי בשנים האחרונות השתפרה מאד איכותם של העדרים בגידול מקומי ושהם אינם נופלים באיכותם מעדרי הבשר האיכותיים בחו"ל. אבל, הטיעון המנצח של חסידי הבשר המקומי אינו קשור כלל לאיכות העדר, אלא לעובדה הפשוטה כי הבשר בגידול מקומי אינו מגיע לצלחת לאחר מסע מטלטל בים בתנאי צפיפות איומים וטיפולים אנטיביוטיים אינטנסיביים. לכן, ההעדפה בקרב המומחים נוטה בבירור לטובת הבשר מגידול מקומי.
אז התשובה הפשוטה לשאלה ששאלנו למעלה היא כי 

פילה ישראלי עדיף על פילה מיובא.

מדוע קשה להשיג בשר מגידול מקומי?

למרות ההסכמה הזו, כנראה, שעדיין, בזמן הקרוב, מרבית הצרכנים בישראל ייאלצו להסתפק בעיקר בפילה מיובא, או, לחילופין, לאכול במסעדה שמתמחה בבשר. הסיבה לכך נובעת מהעובדה כי מצאי הבשר האיכותי בגידול מקומי מצומצם מאד. בישראל קיימים מעט מאד שטחי מרעה ועוד פחות מכך מגדלים מומחים. באופן טבעי, על הבשר האיכותי הקיים ישנם הרבה קופצים, ולכן אין פלא, שרובו ככולו מגיע למסעדות הבשר היוקרתיות, וכמעט שאינו מגיע לקצביות שמספקות את הבשר לכל הציבור.

כך שאם אכלתם סטייק פילה מצוין במסעדה, כנראה שמדובר בפילה שמקורו בבשר ישראלי. בבית – אתם תיאלצו להסתפק בפילה מיובא. ומה יעשו אניני הגורמה שלא מוכנים להתפשר על הטעם ועל איכות הסטייק שלהם? ובכן, גם עבורם יש לנו בשורות טובות.

מהמגדל למטבח

בשנים האחרונות, בעקבות דרישת הציבור, החליטו מספר מגדלים לעבור לשיטת שיווק ישיר לצרכן. את הטרנד הזה מוביל דובל'ה וייס, חקלאי מכפר יהושע שהתמחה בגידול בקר לבשר ומחזיק עדר בקר איכותי בעמק יזרעאל. במשך שנים ארוכות סיפק דובל'ה בשר איכותי למסעדות העילית של ישראל. אבל, לאחרונה, החליט דובל'ה לשווק את הבשר האיכותי שלו ומוצריו ישירות לצרכן הקצה. כך, בפעם הראשונה מתאפשר לציבור הרחב לרכוש בשר מעולה בגידול מקומי ישירות מהמגדל בצרכניה, מרכולית או בסופר מרקט הקרוב למקום מגוריו.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin

מועדון החברים של דובל'ה!

הצטרפו והישארו מעודכנים באירועים מיוחדים, מתכונים, טיפים לטיפול בבשר והפתעות נוספות לחברי מועדון.